Van Ede & Partners

Een specifieke doelgroep bereiken in een breed werkveld

Case Van Ede Partners

Het bedrijf

Een ‘Career that Matters’. Dat is het uitgangspunt van de programma’s die Van Ede & Partners aanbiedt. Programma’s die professionals helpen om het stuur van hun leven en van hun carrière (weer) in eigen handen te nemen. In de vorm van loopbaanbegeleiding, outplacement, executive coaching of begeleiding van oud-politici. Persoonlijke groei en ontwikkeling, dat is waar Van Ede & Partners voor staat. 

De concurrentie verslaan in een arbeidzaam leven

De AOW leeftijd voor mensen geboren na 31 augustus 1959 is minimaal 67 jaar. Ook de huidige gemiddelde pensioenleeftijd zit in de lift: deze kwam volgens CBS in 2020 voor het eerst boven de 65 jaar. Daarnaast is de werkdruk door de corona crisis hoger dan ooit. Loopbaanvragen zijn hierdoor nog actueler. Je wilt van betekenis zijn in het leven en in het werkveld. Hoe zorg je ervoor dat je in een arbeidzaam leven energie blijft krijgen van je loopbaan? Dat je je kwaliteiten optimaal benut en waarde kunt toevoegen? Nu loopbaanvragen steeds actueler worden, groeit ook de concurrentie. Daarnaast komen veel cliënten van Van Ede & Partners uit de politiek. Hoe bereik je deze doelgroep? Dankzij brede online vindbaarheid in zowel de organische- als betaalde zoekresultaten, blijft Van Ede & Partners de concurrentie voor. 

Onderzoek

Onderzoek

Allereerst is er in kaart gebracht welke zoektermen worden gebruikt door uiteenlopende doelgroepen.

Techniek

Techniek

Er zijn vervolgens technische optimalisaties doorgevoerd zodat de website optimaal geïndexeerd wordt.

Content

Content

Ook zijn er verschillende landingspagina’s geschreven waar de gebruikte zoektermen op terugkomen.

Autoriteit

Autoriteit

Door het versterken van het linknetwerk, verwijzen er nu meer kwalitatieve websites naar de website.

+

Posities gestegen

+%

Meer bezoekers

+

Zoekwoorden in de top 3

SEO resultaten

Van Ede & Partners en B&S Media Internetmarketing werken al een aantal jaar intensief samen. Een voordeel, want: nu de loopbaanbranche nog relevanter wordt, hebben wij voor Van Ede & Partners al mooie stabiele topposities bereikt. Dat impliceert wellicht dat we achterover kunnen leunen, maar niks is minder waar. Doordat we al jaren aan SEO werken met Van Ede & Partners,  hoeven we weliswaar geen ‘zware’ weg naar de top meer af te leggen, maar de concurrentie in de top is moordend. Blijven optimaliseren en nieuwe kansen doorvoeren zijn dus – zeker bij deze campagne – erg belangrijk.

Van Ede & Partners heeft 10 vestigingen in Nederland. Hierdoor is er altijd wel een vestiging in de buurt. Om zo breed mogelijk vindbaar te zijn, is er gekozen voor een strategie waarbij we inzetten op zowel landelijke als regionale vindbaarheid. Brede zoekwoorden, zoals ‘outplacement’, ‘outplacementbureau’, ‘loopbaancoaching’, ‘loopbaanbegeleiding’ en ‘executive coaching’ + deze zoekwoorden in combinatie met diverse plaatsen in Nederland. Mede door de website te voorzien van relevante content en de autoriteit van de website te versterken, domineren we met deze zoekwoorden (nog steeds) in de top van Google.

Maar liefst 90 van de 102 zoekwoorden uit de SEO campagne vind je terug in de top 3. In totaal zijn alle zoekwoorden 4,704 posities gestegen. Deze topposities blijven ook voor verkeer naar de website zorgen. In heel 2020 kwam er, ondanks de corona crisis, 20,14% meer organisch verkeer naar de website (ten opzichte van 2019). Vergelijken we heel 2020 met 2015 – toen we met SEO zijn gestart – dan zien we een stijging van 38,72%. 

Wat zegt de klant?

''Met B&S Media werken we al lang samen. En dat is niet voor niets. Ze zijn pro-actief, klantgericht en plezierig in de omgang. Dat, in combinatie met het feit dat ze zeer goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op SEO en SEA gebied, maakt dat we ze beschouwen als een ‘trusted partner’. ''

Gonda Stel

Google Ads strategie

Targeten op professionals tussen de 35 en 64 jaar

Zoals we eerder benoemden, is de branche waar Van Ede & Partners zich in bevindt enorm concurrerend. Dit zien we ook terug in de Cost per click. De klikprijzen van generieke termen lopen tegen de €3,00 aan. Ook met Google Ads hanteren we daarom voor Van Ede & Partners een regionale strategie. We hebben hier gekozen voor 2 soorten campagnes. Per vestiging is er een campagne ingericht met plaatsen in de omgeving in combinatie met de zoektermen ‘loopbaancoaching’, ‘loopbaanbegeleiding’ en ‘outplacement’. Met specifieke advertenties, de locatie extensie en sitelinks vestigen we de aandacht op elke vestiging. Voor de algemene zoektermen maken we gebruik van een straal. Op deze manier vinden we de balans tussen algemene zoekwoorden en specifieke zoekwoorden met minder zoekvolume. We werken met hierbij met de nieuwste features in Google Ads, zoals: beeldextensies, automatische biedstrategieën, responsieve search advertenties en doelgroeptargeting. 

De nadruk op doelgroepen

Van Ede & Partners heeft een zeer specifieke doelgroep. Hoe bereik je deze groep? Met koppen als ‘Speciaal voor hoger opgeleiden’ en ‘Begeleiding voor professionals’ proberen we de doelgroep aan te spreken en in de advertenties al aan te geven waar wij naar op zoek zijn. Om ervoor te zorgen het advertentiebudget niet op gaat aan irrelevante doelgroepen, hebben we diverse doelgroepen op leeftijd uitgesloten. De advertenties worden enkel getoond aan mensen tussen de 35 en 64 jaar: de leeftijdsgroep waar Van Ede & Partners zich op focust. 

Door meer te targeten op een specifieke doelgroep, zijn de advertenties ten opzichte van het voorgaande jaar 57,97% meer vertoond. De CTR is gestegen met 24,34%, de CPC gedaald met 3,02% en de conversies zijn gestegen met 87,66%. 

Van Ede & Partners Google Ads

Google Ads resultaten

Grafiek Google Ads resultaten
%

Hogere CTR

%

Lagere CPC

%

Meer conversies

Wij werken aan dit project

Robbie B&S Media

Robbie

Directeur / Eigenaar

Demi B&S Media

Demi

Sr. SEO Specialist

Jos B&S Media

Jos

SEA Specialist

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.