Wat is een kruimelpad?

Het kruimelpad – ook wel broodkruimelpad of breadcrumbs genoemd – is een handige manier om bezoekers duidelijk te maken waar ze zich precies op je website bevinden en hoe ze de weg terug kunnen vinden naar de homepage.

Hoe ziet een kruimelpad eruit?

Wat is de structuur van de website en hoe zit de hiërarchie in elkaar? Het kruimelpad begint altijd bij de homepagina en laat vervolgens zien via welke weg de bezoeker op de pagina is gekomen waar hij zich op dat moment bevindt. Doorgaans zijn de pagina’s in de broodkruimels aanklikbaar, zodat je snel terug kunt naar een pagina die hoger de hiërarchie staat.

kruimelpad op website

Ook Google houdt van broodkruimels

En naast dat je het de gebruiker gemakkelijker maakt door je site te navigeren, is ook Google gebaat bij een kruimelpad. De zoekmachine wil namelijk eveneens de hiërarchie binnen je website begrijpen. Google maakt dan ook deels gebruik van de broodkruimels om de websitestructuur in de zoekresultaten weer te geven. Bovendien helpen de interne links in de breadcrumbs de Google-bot je website efficiënt te crawlen.

kruimelpad in zoekresultaten

Meer weten?

Wil je meer weten over het kruimelpad? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij helpen je graag verder!

Neem contact op

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.