Meer opvalwaarde met de Google Guaranteed badge

Google Mijn Bedrijf is tot nu toe altijd een gratis dienst van Google geweest. In het buitenland is de zoekmachine nu echter aan het testen met een betaalde variant. Door hier gebruik van te maken, krijgt je profiel er een badge/vinkje bij. Dit zorgt niet alleen voor meer opvalwaarde, maar geeft ook aan dat jouw profiel gescreend is door Google zelf.

Let op: op dit moment is deze dienst nog niet beschikbaar in Nederland. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tot $2000 garantie via ‘Google Guaranteed’


Het hebben van een Google Guaranteed bedrijfsprofiel heeft 2 grote voordelen:

  1. Neem je een Google Guaranteed bedrijfsprofiel af? Dan ontvang je een vinkje bij jouw profiel. Dit laat de gebruiker zien dat jouw profiel gescreend & geverifieerd is door Google. Het vinkje kan voor meer vertrouwen zorgen, waardoor een potentiële klant eerder voor een geverifieerd bedrijf kiest. Dit zorgt voor een voorsprong op concurrenten zonder een geverifieerd bedrijfsprofiel.

  2. Wanneer een klant (via Google Ads) jouw bedrijf inschakelt, ontvangt de klant via Google garantie op jouw werk. In de buitenlandse tests geeft Google nu tot $2000 garantie. Wanneer een klant niet tevreden is met jouw werk, kunnen zij tot dit bedrag bij Google claimen. 

Hoe ziet een Google Guaranteed bedrijfsprofiel eruit? 

We gaven in onze inleiding al aan dat Google bij Guaranteed-profielen een badge/vinkje toont. Dat ziet er als volgt uit: 

Google Guaranteed

Bedrijven met een Google Guaranteed bedrijfsprofiel vallen extra op met het groene vinkje. 

Wat zijn de kosten? 

Op dit moment rekent Google $50 per maand voor een Google Guaranteed bedrijfsprofiel. 

Wanneer is Google Guaranteed beschikbaar in Nederland?

Het is nog niet bekend wanneer Google deze dienst in Nederland uitrolt. Ons contactpersoon van Google benadrukt ook dat het hier om een experiment gaat. Er is dus een kans dat er geen vervolg wordt gegeven aan deze dienst en het dus bij een test blijft. 

Meer weten over Google Mijn Bedrijf? 

Google Mijn Bedrijf is altijd in ontwikkeling. Onze specialisten volgen ze op de voet en helpen je graag met al je vragen rondom Google Mijn Bedrijf. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.  

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.