WordPress onderhoud

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van WordPress websites en zorgen ervoor dat jouw website altijd optimaal functioneert.

Liever direct contact? Bel of mail ons!

038 337 6678   info@bsmedia.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden voor WordPress onderhoud? Vraag een adviesgesprek aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WordPress onderhoud

WordPress website onderhoud

Heb je een WordPress website? Dan weet je wellicht dat WordPress een zogeheten open source CMS is, wat inhoudt dat ontwikkelaars over de hele wereld thema’s en plugins beschikbaar kunnen stellen.

Dit heeft als groot voordeel dat je in WordPress in principe alle gewenste functionaliteiten kunt installeren. Het maakt echter ook dat je waakzaam moet zijn. Plugins en thema’s kunnen namelijk verborgen bedreigingen bevatten, die het functioneren van jouw website kunnen aantasten of zelfs gegevens van je bezoekers kunnen stelen. Daarom is WordPress onderhoud belangrijk: regelmatig scannen op bedreigingen en waar nodig handelen voorkomt een hoop problemen. Alleen: dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten!

Beveilig je WordPress website

Je WordPress website onderhouden kan op verschillende manieren. In de eerste plaats is het van belang een goede hostingprovider te vinden. Door je website te laten hosten op een goed beveiligde server bespaar je jezelf de nodige ellende.

Kies dus niet meteen voor de eerste de beste (en de goedkoopste) webhost, maar wees kritisch. Maakt de betreffende webhost gebruik van een firewall? Is er sprake van een server die specifiek geschikt is voor het hosten van WordPress websites? Maakt de betreffende partij regelmatig en bovendien automatisch back-ups van je website? Wat voor WordPress security scan wordt er gebruikt? Kortom: wat doet jouw hostingprovider om beveiligingsproblemen te voorkomen?

Gesprek aanvragen

WordPress website onderhoud

WordPress hosting

Regel ook je WordPress hosting

Na bovengenoemde aanbeveling zal het je niet verbazen dat je ook voor webhosting bij ons terecht kunt. Als WordPress specialist beschikken we over meerdere servers waarop de websites van onze klanten draaien. Onze servers worden voortdurend gemonitord, zodat we bij een probleem meteen kunnen handelen.

Wanneer je je WordPress onderhoud aan ons wilt uitbesteden, is het dan ook ten zeerste aan te raden ook je hosting bij ons onder te brengen. Veel problemen ontstaan namelijk op serverniveau en op deze manier kunnen we in zo’n geval meteen handelen en zijn we niet afhankelijk van een derde partij.

Gesprek aanvragen

Tips voor het onderhoud van jouw WordPress website

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het handig om te weten wat je zelf kunt doen om jouw website te beveiligen. Dat scheelt weer in WordPress onderhoud!

Sterk wachtwoord

Sterk wachtwoord

Bij WordPress krijg je automatisch als gebruikersnaam ‘admin’. Dit weten kwaadwillenden natuurlijk ook, zodat ze in zo’n geval alleen nog je wachtwoord hoeven te achterhalen. Kies dus voor een niet te raden gebruikersnaam (ook niet je voor- en achternaam of e-mailadres) en maak daarnaast een sterk wachtwoord.

Betrouwbare plugins

Betrouwbare plugins

Voor WordPress zijn er talloze thema’s en plugins beschikbaar, die niet allemaal even betrouwbaar zijn. Download daarom bij voorkeur plugins en thema’s vanuit WordPress zelf en niet vanaf externe websites. De thema’s en plugins die via WordPress beschikbaar zijn worden immers door WordPress zelf gecheckt.

Beveiligingsplugin

Beveiligingsplugin

Belangrijk is dat je een betrouwbare plugin downloadt. Een populaire en betrouwbare plugin is bijvoorbeeld Wordfence Security. Andere goede opties zijn iThemes Security, All In One WP Security en Sucuri. Vraag onze specialisten in WordPress onderhoud gerust naar de verschillen en de beste opties voor jou.

Verbeter de laadtijd van je site

De belangrijkste reden om je WordPress website goed te onderhouden is om jezelf en je bezoekers te beschermen tegen cyberaanvallen, hacks en andere ellende. Maar dat is zeker niet de enige meerwaarde die WordPress onderhoud te bieden heeft. Zo draagt goed onderhoud onder meer ook bij aan de snelheid van je website, waarmee we bedoelen dat je website snel laadt. Niet alleen je bezoekers zullen dit waarderen, maar ook Google. Zo zorgt WordPress onderhoud indirect voor betere posities in de Google-zoekresultaten.

Waar kijken we dan precies naar wanneer we de snelheid van je website met regelmatig onderhoud optimaal willen houden? Nou, bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om webpagina’s op te slaan op onze server. Hierdoor kost het de browser van je bezoeker minder tijd om de pagina in te laden, waardoor deze sneller compleet zichtbaar is. Daarnaast verkleinen we afbeeldingen zonder dat dit zichtbaar is, waardoor deze sneller geladen kunnen worden. En ook met het updaten van plugins valt tijdwinst te behalen.

Gesprek aanvragen

WordPress maandelijks onderhoud

Internetmarketing Adviseurs

Beperk de schade met backups

Zowel plugins, thema’s als het WordPress CMS zelf moeten regelmatig geüpdatet worden. Dit om je website sneller en beter te laten werken en bovendien (of bovenal) om beveiligingsrisico’s uit te bannen. Dit moet veelal handmatig gebeuren en het is van belang te weten met welke frequentie bepaalde plugins aan een update toe zijn. Tijdens het updaten zorgen we ervoor dat jouw website gewoon online blijft en blijft draaien alsof er niets gebeurt. Jij en je bezoekers merken hier dus niets van.

Mocht er onverhoopt ooit wel iets misgaan waardoor je website niet meer (goed) functioneert, dan is het bovendien goed om te weten dat we bij WordPress onderhoud ook regelmatig backups maken van databases en je complete website. Deze backups kunnen we gauw terugzetten, zodat er bij een probleem altijd een recente versie van je website beschikbaar is voor bezoekers. Nadat we de backup hebben teruggezet gaan we in zo’n geval op zoek naar de bron van het probleem, lossen we dit op en updaten we je website weer naar de meest actuele versie.

Gesprek aanvragen

Al een jaar werkt B&S Media Internetmarketing doorlopend aan het verbeteren van onze webshop TVQ. Er wordt proactief meegedacht om de webshop optimaal te laten functioneren en met alle expertise in huis is geen uitdaging te groot.

Menno Oomkens van TVQ.nl

WordPress onderhoud uitbesteden

Besteed WordPress onderhoud uit

Wanneer je je WordPress onderhoud aan ons uitbesteedt, dan werken wij proactief aan het verbeteren en up-to-date houden van jouw website. Mochten zich problemen voordoen, dan signaleren wij dit in de regel eerder dan jijzelf. Doorgaans zul je het dus niet eens merken wanneer wij onderhoud aan je website hebben gepleegd. Daar transparantie voor ons belangrijk is, kunnen we je natuurlijk wel maandelijks een overzicht verschaffen van de gepleegde werkzaamheden. Zo krijg je ook een concreet beeld bij wat WordPress onderhoud in jouw geval precies inhoudt.

Mocht je bovendien vragen hebben, een probleem signaleren of iets op je website aangepast willen hebben, dan kun je ons webteam hiervoor altijd benaderen. Aanpassingen die we binnen een uur kunnen realiseren doen we kosteloos voor je. Bij aanpassingen die meer tijd vergen en geen onderdeel uitmaken van regulier WordPress onderhoud geven we je hiervan vooraf altijd een prijsindicatie en laten we weten op welke termijn we ze kunnen uitvoeren. Je kunt onze specialisten in WordPress onderhoud op werkdagen op elk moment bellen of mailen.

Kies voor zekerheid

Zeker weten dat jouw website altijd bereikbaar, up-to-date én veilig is?

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Liever binnen 2 uur een adviseur spreken? Laat je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.