Lokaal scoren met deze handige SEO tips

Lokaal zoeken, veel mensen doen het. Denk maar eens aan een zoekopdracht als ‘kapper’, ‘supermarkt’, ‘bakker’, ‘hondenuitlaatservice’ en ga zo maar door. In het dagelijks leven maken we allemaal veelvuldig gebruik van lokale zoekopdrachten. Google heeft hier in de afgelopen tijd dan ook veel aandacht aan gegeven. Wilt u weten wat u kunt doen om lokaal beter gevonden te worden? Volg onderstaande tips!

Google Mijn Bedrijf

Google probeert zoveel mogelijk informatie van een bedrijf te achterhalen. Informatie zoals waar het bedrijf gevestigd is, is hierbij van groot belang. Vaak is de vestigingsplaats van een bedrijf al op de website te vinden. Maar u heeft ook de optie om aan Google zelf te vertellen waar u gevestigd bent en of u eventueel nog andere vestigingen heeft. Dit doet u door ‘Google Mijn Bedrijf’ aan te maken. Een profielpagina van Google die onder andere getoond wordt bij lokaal zoeken.

Voorbeeld: Stel we zoeken een kapper in Kampen. Onze zoekopdracht is dan ‘Kapper Kampen’. Google kijkt vervolgens naast websites ook in zijn eigen database met ‘Google Mijn Bedrijf’-pagina’s. Deze worden getoond als resultaat. Zie onderstaande afbeelding.
Kapper Kampen

Google Mijn Bedrijf kunt u zien als een soort van profielpagina. Behalve de adresgegevens van uw bedrijf, kunt u hier ook uw contactinformatie (zoals telefoonnummer) kwijt, uw eventuele openingstijden en u kunt aangeven in welke branche u actief bent. Wij raden elk bedrijf aan een ‘Google Mijn Bedrijf’ pagina aan te maken! Weten hoe dat moet? We hebben er al eens eerder een blog over geschreven. Ook kunt u de specialisten van B&S Media inschakelen, neem hiervoor contact met ons op.

Aanmelden bij lokaal georiënteerde websites

Er zijn een aantal websites gericht op lokaal zoeken. Door op deze websites een bedrijfspagina aan te maken kunt u uw adresgegevens achterlaten, net als uw contactinformatie, eventuele openingstijden en de branche waarin u actief bent. Wij raden aan dit te doen aangezien Google dol is op meerder bronnen. Staat u met dezelfde adres- en contactgegevens op diverse websites? Google zat dit waarderen!

Een aantal van deze websites:

  • http://www.cylex-bedrijvengids.nl/
  • http://www.misterwhat.nl/
  • http://www.telefoonboek.nl/
  • http://www.hotfrog.nl/
  • http://nederlandpresenteert.nl/
  • http://drimble.nl/

Heeft u hulp nodig om lokaal beter gevonden te worden? Neem contact op met B&S Media! Wij kunnen onder andere uw Google Mijn Bedrijf pagina verzorgen en een SEO campagne opzetten. Neem contact met ons op per e-mail of bel ons via 038-3376678

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.