Webshop goed voor lokale offline aankopen

Het aantal online verkopen stijgt continue en het aanbod aan webshops groeit met de dag. Doordat mensen zich steeds vaker eerst online oriënteren voor ze iets kopen, is het ook voor een lokale ondernemer interessant om een webshop te hebben. Bedenkt u maar eens: hoe vaak heeft u niet eerst Google geraadpleegd voordat u naar de (lokale) winkel ging?

Veel ondernemers vrezen echter ten onrechte dat consumenten zich in fysieke winkels uitsluitend oriënteren om het product vervolgens online te kopen. Zo blijkt uit onderzoek, veel vaker sprake te zijn van het omgekeerde: online oriënteren en offline kopen (webrooming) in plaats van offline oriënteren en online kopen (showrooming). Maar 3 procent geeft aan in een winkel te oriënteren en online te kopen, terwijl 28 procent aangeeft zich online te oriënteren en vervolgens in een winkel echt de aankoop te doen. Consumenten zijn online steeds meer op zoek naar producten. Ten opzichte van 2011 is het aantal consumenten dat alleen online naar producten zoekt, toegenomen van 27 procent naar 38 procent in 2014.

Webshop maken met WordPress & WooCommerce

Een anders misverstand is dat het maken van een webshop duur en moeilijk is. Door gebruik te maken van WordPress en WooCommerce is dat zeker niet het geval en is het voor lokale ondernemers ook zeker de moeite waard. WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS-syteem en eenvoudig in gebruik. WordPress legt een goede basis voor zoekmachine optimalisatie en dat is belangrijk om hoog te scoren in Google.

Daarnaast kent het vele extra plugins waarmee extra functionaliteit kan worden toegevoegd. Bijvoorbeeld voor een webshop. WooCommerce is de bekendste webshop plugin voor WordPress. Maar liefst 24% van alle webshops wereldwijd maakt gebruik van WordPress in combinatie met WooCommerce. Doordat het WooCommerce zoveel wordt gebruikt, wordt het ook continue verbeterd en zijn er altijd uitbreidingen beschikbaar die aansluiten om de laatste trends op e-commerce gebied.

Ecommerce

Webshop voor uw winkel?

Of u nu alleen online wilt verkopen of uw offline verkopen wilt stimuleren: een webshop met WordPress en WooCommerce is altijd een goed idee.

Wilt u een (nieuwe) webshop en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? B&S Media kan u adviseren over webshops en deze voor u realiseren. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw webshop goed wordt gevonden in Google. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.