Websiteteksten laten schrijven

Laat een professionele tekstschrijver jouw websiteteksten schrijven. In overleg bespreken we de gewenste inhoud, tone-of-voice, doelgroep en doel van je website.

Liever direct contact? Mail of bel ons!

038 337 6678   info@bsmedia.nl

Websiteteksten laten schrijven door een specialist? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tekstschrijven is een vak en websiteteksten schrijven een specialiteit. Een goede tekstschrijver werkt niet voor jou, maar samen met jou. Want het klopt natuurlijk als een bus dat niemand anders dan jij meer weet over jouw bedrijf, wat jou onderscheidt en wat belangrijk is om te benoemen.

Daarom begint het schrijven van websiteteksten ook altijd met een uitgebreid voorgesprek, waarin we al jouw specifieke wensen doornemen. Onze contentspecialisten gieten het vervolgens in de juiste vorm en verwerken jouw input tot webteksten die aanslaan.

De voordelen voor jou

  • Vertel jouw verhaal
  • Richt je op jouw doelgroep
  • Geoptimaliseerd voor Google
  • Bied praktische informatie
  • Uitstekende spelling en grammatica

Websiteteksten laten schrijven

Het belang van webteksten

De meerwaarde van goede webteksten wordt niet zelden onderschat. Onderschat door ondernemers, maar ook door menig webbouwer. Onze afdeling webdesign werkt daarentegen nauw samen met onze in-house copywriters, omdat wij wél de waarde van goede online content erkennen. Waarom? Omdat teksten die goed in elkaar steken vertrouwen wekken!

Kortom: het belang van goede webteksten mag zeker niet onderschat worden. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden is een gevleugelde uitspraak, maar geen enkel beeld kan de schade van een nietszeggende tekst vol met spelfouten herstellen. Uit goede websiteteksten blijkt meteen dat er tijd en moeite in is gestoken. Ze zorgen voor een professionele uitstraling en zijn gericht op de bezoeker. Deze moet zich aangesproken voelen en worden aangespoord om actie te ondernemen. Hup, gauw naar die productpagina en bestellen maar!

Advies aanvragen

Waar moeten goede webteksten aan voldoen?

Waar letten we op bij het schrijven van teksten voor jouw website? Laten we de belangrijkste do’s en don’ts kort bespreken.

Doelgroep

Doelgroep

Daarmee bedoelen we niet alleen dat je moet weten wie jouw doelgroep vormen, maar ook dat je deze doelgroep letterlijk moet aanspreken.

Voordelen

Voordelen

Daarbij aansluitend is het belangrijk om de aandacht te vestigen op het probleem dat je met jouw product of dienst oplost, niet op het product zelf.

Persoonlijkheid

Persoonlijkheid

Een stukje persoonlijkheid zorgt voor vertrouwen en creëert het wij-gevoel. Zo vergroot je de betrokkenheid van de lezer bij het bedrijf.

Clichés

Clichés

Probeert clichématigheden te vermijden. En mocht je ze dan tóch willen gebruiken, licht dan in ieder geval toe waaróm je dit vindt.

Klantervaringen

Klantervaringen

Neem een klant die veel baat heeft gehad bij jouw service als uitgangspunt en omschrijf in het kort wat jouw bedrijf hem of haar heeft opgeleverd.

Jargon

Jargon

Probeer vaktermen te voorkomen. Je denkt er misschien intelligent mee over te komen, maar in de praktijk werk je hoofdzakelijk ergernis op.

Webteksten laten schrijven

Wanneer je door ons een nieuwe website laat ontwikkelen, heb je een aantal keuzes te maken. Zo dien je de afweging te maken tussen een website volledig op maat gemaakt of eentje op basis van een thema. Vervolgens kijken we naar de structuur van de website en het doel ervan. Maar ook krijg je de mogelijkheid te bepalen wat je wilt als het aankomt op beeld en tekst. Heb je eigen foto’s die we kunnen gebruiken? Gaan we voor stockphoto’s? Of laat je onze huisfotografe nieuwe foto’s maken?

Hetzelfde geldt voor de teksten. Elke website, groot of klein, heeft tekst nodig. Heb je op dit moment al een website met goede teksten, dan kunnen we deze wellicht gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen zelf nieuwe teksten aan te leveren. Én je hebt de mogelijkheid onze tekstschrijvers jouw nieuwe website teksten te laten schrijven. Dit kan tegen een vooraf vast te stellen tarief, zodat je precies weet wat deze extra service je zal kosten. Over wat het je oplevert kun je echter alleen maar dromen. Goede webteksten betalen zich namelijk altijd uit!

Advies aanvragen

Teksten laten schrijven voor website

Teksten voor website laten schrijven

Websiteteksten herschrijven

Website teksten laten schrijven is echter natuurlijk niet alleen mogelijk wanneer je door ons een nieuwe website laat maken. Ook wanneer je reeds over een goede website beschikt, maar ontevreden bent over de content die hierop te vinden is, zijn onze tekstschrijvers je graag van dienst. Samen zorgen we ervoor dat jouw huidige kleurloze content verandert in pakkende passages.

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wanneer het dan verstandig is om je website teksten opnieuw te laten schrijven. Wie bepaalt immers wat goed of slecht is? Het is ook deels een kwestie van smaak. Vraag daarom eens een aantal kennissen om een eerlijke blik op jouw webteksten te werpen en je te vertellen wat ze ervan vinden. Waar één mening wellicht weinig zegt, geeft het wél te denken wanneer pakweg tien mensen hetzelfde opvalt.

En meer objectieve manier om te kijken naar de kwaliteit van je website teksten is door eens kritisch te kijken naar je conversies. Steekt je website technisch helemaal goed in elkaar, haal je via diverse kanalen een mooi aantal bezoekers tegen, maar blijft het aantal bestellingen of offerte-aanvragen toch behoorlijk achter bij wat je zou mogen verwachten? Dan kan het zomaar zo zijn dat betere website teksten laten schrijven de stap is die nog ontbreekt.

Advies aanvragen

Mede door de inspanningen van B&S Media hebben we topposities veroverd in Google met voor ons belangrijke zoekwoorden. Hierdoor hebben we dit jaar de beste omzet ooit kunnen realiseren en gaan we voor een nog betere toekomst!

Ferde Balk van Plankenland

Webteksten laten schrijven

Verschil web- en SEO-teksten

Bij websiteteksten moet je voornamelijk denken aan de informatieve teksten op je website. Voorbeelden daarvan zijn de tekst op je homepage, een over ons-pagina, teksten over de diensten die jij aanbiedt, maar ook de tekst op de contactpagina of de pagina waarop men een offerte kan aanvragen. Deze teksten bevatten doorgaans praktische informatie voor de bezoeker en vertellen een verhaal. Een verhaal over de achtergrond van jouw bedrijf.

SEO-teksten daarentegen zijn niet alleen bedoeld voor de bezoeker, maar ook – of misschien zelfs bovenal – op de zoekmachine. Ze worden geschreven rondom een specifieke zoekterm en hebben niet zozeer als doel om te informeren, maar vooral om te overtuigen. Om de bezoeker te overtuigen een product te kopen of jouw hulp in te schakelen. Hierin worden dan ook met name de voordelen van jouw bedrijf benadrukt. Voor een goede SEO-tekst moeten soms bepaalde standaardregels wijken. 

Onze contentspecialisten bepalen graag samen met jou welke tekstvariant het best geschikt is voor jouw website. 

Advies aanvragen

Websiteteksten uitbesteden?

Wil jij dat onze contentspecialisten voor jou aan de slag gaan? Bel of mail ons dan nog voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Liever binnen 2 uur een adviseur spreken? Laat je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.