Zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing helpt je om meer klanten te werven via het internet. De specialisten van B&S Media helpen je graag hierbij!

Liever direct contact? Bel of mail ons!

038 337 6678   info@bsmedia.nl

Ontdek de mogelijkheden van zoekmachinemarketing. Vraag een adviesgesprek aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 70 procent van alle Nederlanders maakt gebruik van de zoekfunctie van Google. En dan is er nog eens ruim 20 procent dat zoekt via Google Afbeeldingen. De vanzelfsprekendheid dat Google het antwoord weet op al onze vragen is de afgelopen decennia in onze samenleving geslopen.

De opmars van de smartphone heeft hier sterk aan bijgedragen. Binnen luttele seconden vinden we het antwoord op al onze vragen. Als ondernemer is het dan ook van groot belang om hierop in te spelen. Zowel op lokaal niveau als in de breedte wil je online vindbaar zijn. Zoekmachinemarketing speelt daarbij een ontzettend belangrijke rol.

De voordelen voor jou:

  • Direct en meetbaar resultaat
  • Meer leads, klanten en omzet
  • Meer naamsbekendheid
  • Maximaal rendement
  • Duidelijke rapportages
  • Vaste maandelijkse investering
  • Persoonlijke campagnemanager
  • Transparante werkwijze

Wat is zoekmachinemarketing?

De betekenis van het begrip zoekmachinemarketing laat zich relatief eenvoudig raden. Inderdaad, marketing met behulp van zoekmachines. En dan specifiek Google. Met zoekmachinemarketing stel je jezelf ten doel optimaal vindbaar te worden in de Google-zoekresultaten. Wel op de voor jou relevante zoekwoorden natuurlijk. Hoe hoger je in de zogeheten SERP (search engine results page, de lijst met zoekresultaten na het invoeren van een zoekopdracht) staat, hoe meer klikken je naar je website kunt verwachten en hoe groter de kans dus op een toenemend aantal klanten, aanvragen of ingevulde formulieren.

Grofweg onderscheiden we hierbij twee mogelijkheden: SEO en SEA. SEO staat voor search engine optimization (zoekmachineoptimalisatie), SEA voor search engine advertising (adverteren via zoekmachines). Met SEO richten we ons op de ‘gewone’, niet-betaalde zoekresultaten. Dit noemen we ook wel de organische zoekresultaten. SEA gaat daarentegen over de advertenties die je vaak tegenkomt boven de organische resultaten. Hierbij betaal je per klik op jouw advertenties.

Gesprek aanvragen

WordPress website

Zoekmachinemarketing uitbesteden

Belang zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing onderscheid zich op een zeer belangrijk vlak van alle andere vormen van marketing. Want of het nu gaat om reclamespotjes op tv of een advertentie in de krant: jouw doelwit bevindt zich altijd in een passieve rol. Jij bent degene die zijn best doet om jouw product, dienst of bedrijf onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Bij zoekmachinemarketing werkt het echter precies andersom!

De zoekmachinegebruiker is immers zelf actief op zoek naar informatie. De gebruiker kiest er dus zélf voor blootgesteld te worden aan jouw content. En dat is een wezenlijk verschil met andere marketingmethoden! Reclame kan namelijk al gauw als ongewenst en zelfs irritant opgevat worden. Maar door een zoekopdracht in te voeren in Google maak je zelf de keuze om aan content van bedrijven blootgesteld te worden.

Gesprek aanvragen

Google Ads

Google Ads

Met Google Ads zorgen wij ervoor dat jij direct de klanten bereikt die specifiek op zoek zijn naar jouw bedrijf, product of dienst.

Word direct vindbaar
SEO

SEO

Met SEO maken wij jouw website structureel beter vindbaar en behalen wij topposities op de voor jou relevante zoekwoorden.

Scoor hoge posities
Social media

Social media

Naast zoekmachinemarketing heb je ook social media marketing. Hiermee vergroot je jouw zichtbaarheid op populaire platforms.

Bereik je doelgroep

Organisch versus betaald verkeer

SEO

Bij SEO gaat het erom te achterhalen op welke zoektermen jouw doelgroep zoekt en hier vervolgens content voor te schrijven die deze zoektermen perfect omvat. Hiervoor is uitgebreid zoekwoordonderzoek noodzakelijk en dien je de zoekwoorden op strategische wijze te verwerken in je teksten. Google leidt vervolgens aan het aantal kwalitatieve links dat jouw pagina ontvangt af of jouw pagina relevant wordt geacht. Het verzamelen van relevante backlinks is dus ook een wezenlijk onderdeel van deze vorm van zoekmachinemarketing.

SEA

Heb je dat geduld niet en wil je meteen een stijging zien in je websiteverkeer? Dan is er een tweede manier om zoekmachinemarketing toe te passen en dat is met behulp van Google Ads. Hierbij zie je meteen resultaat. Advertenties komen in de meeste gevallen namelijk standaard op de eerste pagina te staan, nog boven de organische zoekresultaten. Zo verschaf je jezelf de garantie dat jouw website vertoond wordt in Google en ben je in aanzienlijk mindere mate afhankelijk van het algoritme van de zoekmachine.

Gesprek aanvragen

Zoekmachinemarketing specialist

Zoekmachinemarketing tips

Tips voor zoekmachinemarketing

Heb je de volgende zaken op orde, dan haal je pas écht alles uit zoekmachinemarketing.

Zorg voor een technisch uitmuntende website

Niet alleen gebruikers hechten overigens waarde aan gebruiksvriendelijke en technisch goed werkende websites. Ook voor Google is dit van groot belang. De kans is zelfs vrij groot dat je niet eens te vinden zult zijn in de zoekresultaten, wanneer je geen aandacht besteedt aan de technische staat van de website. Immers: als je site geen rekening houdt met de wensen van de bezoeker, waarom zou Google er dan voor kiezen om deze aan haar gebruikers voor te schotelen?

Monitor de resultaten van je zoekmachinemarketing

Zoals we eerder al aangaven is zoekmachinemarketing geen kwestie van een enkele druk op de knop en profiteren maar. Daarom is het belangrijk om de resultaten van je zoekmachinemarketing goed in de gaten te blijven houden. En daarbij is de belangrijkste vraag natuurlijk: wat leveren ze je op qua conversies? Want nogmaals: zoekmachinemarketing draait niet om het krijgen van meer bezoekers, maar om het verhogen van je omzet!

Gesprek aanvragen

Mede door de inspanningen van B&S Media hebben we topposities veroverd in Google met voor ons belangrijke zoekwoorden. Hierdoor hebben we dit jaar de beste omzet ooit kunnen realiseren en gaan voor een nog betere toekomst!

Ferde Balk van Plankenland

Zoekmachinemarketing bureau

Zoekmachinemarketing bureau

We hebben je nu de nodige tips gegeven om rekening mee te houden wanneer je zelf aan de slag wilt met zoekmachinemarketing. Heb je hier echter geen of weinig ervaring mee, dan zul je al gauw tot de ontdekking komen dat het lastiger is dan je wellicht zou denken. Vandaar dat veel ondernemers ervoor kiezen om zoekmachinemarketing uit te besteden aan een daarin gespecialiseerd bureau. Voor een vast bedrag per maand weet je dan zeker dat jouw investering zich ook echt uitbetaalt.

Wil je hier graag meer over weten en ben je benieuwd welke vorm van zoekmachinemarketing voor jouw bedrijf het meest geschikt zou zijn? Bel of mail ons dan geheel vrijblijvend voor advies! Onze SEO– en SEA-specialisten denken graag met je mee.

Gesprek aanvragen

Kennismaken?

Voor succes op internet is een goede WordPress website onmisbaar. Besteed daarom webdesign uit aan B&S Media!

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Liever binnen 2 uur een adviseur spreken? Laat je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.